لوبیا چشم بلبلی ( Vigna unguiculata )، یک حبوبات بومی در جنوب صحرای آفریقا، عمدتاً در مناطق خشک ساوانا به عنوان یک محصول مخلوط با ارزن، سورگوم، بادام زمینی و ذرت کشت می شود.
دانه های لوبیا چشم بلبلی سرشار از پروتئین به اشکال مختلف در مناطق مختلف استوایی مصرف می شود.
لوبیا چشم بلبلی از مفید ترین لوبیا ها می باشد.
متوسط عملکرد دانه لوبیا چشم بلبلی در غرب آفریقا تقریباً 492 کیلوگرم در هکتار است که بسیار کمتر از عملکرد بالقوه آن است.
این بهره وری پایین به دلیل انبوه بیماری ها، حشرات، آفات، علف های هرز انگلی، خشکسالی، خاک ضعیف و تراکم کم جمعیت گیاه در مزارع کشاورزان است.
مجموعه ای در محل از بیش از 15000 محصول لوبیا چشم بلبلی و ویگنای وحشیژرم پلاسم از نقاط مختلف جهان در بانک ژن IITA مونتاژ شد.
این منابع ژنتیکی برای شناسایی صفات جدید و توسعه گونههای نخبه لوبیا چشم بلبلی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
بسیاری از گونه های لوبیا چشم بلبلی با پتانسیل عملکرد بالا توسعه یافته و توسط کشاورزان پذیرفته شده است.
تلاشها برای توسعه واریتههای با عملکرد بهتر با استفاده از روشهای پرورش معمولی ادامه دارد، در حالی که ابزارهای مولکولی برای تسهیل پیشرفت در پرورش لوبیا چشم بلبلی در حال توسعه هستند.
لوبیا چشم بلبلی, Vigna unguiculata (L.) Walp. – چه برای غلاف سبز (سبزیجات) یا دانه های خشک (نبض) استفاده شود – یک جزء مهم از سیستم های کشاورزی از مناطق خشک تا مناطق استوایی مرطوب را تشکیل می دهد.
ارقام لوبیا چشم بلبلی که برای غلاف های سبز نابالغ رشد می کنند که به عنوان سبزی مورد استفاده قرار می گیرند، با نام های مختلف لوبیا مارچوبه، لوبیا مار، و لوبیای حیاطی شناخته می شوند.
هنگامی که برای دانه های خشک یا نابالغ رشد می کنند، به آنها نخود سیاه چشم، نخود کافیر، نخود چینی و لوبیا جنوبی می گویند.
لوبیا چشم بلبلی به خوبی با استرس سازگار است و دارای خواص تغذیه ای عالی است.
این ماده غذایی کلیدی برای فقیرترین بخش بسیاری از کشورهای در حال توسعه است و رژیم غذایی نامتعادل و غیرعادی را تا حد زیادی بهبود می بخشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.